Tuinwedstrijd

image

Ontwerp jouw ideale klimaatbestendige tuin en maak kans op een tegoedbon voor een tuincentrum naar keuze ter waarde van €150.

Door klimaatverandering zijn er vaker plensbuien, lange droge periodes en hete dagen. Ook in Zeeland. Heb je een eigen tuin of een andere plek waar je naar buiten kunt zoals een balkon? Dan kun je ervoor zorgen dat je minder last hebt van dat extreme weer. Voorbeelden vind je op deze pagina. Wil jij met een klimaatbestendige tuin aan de slag? Maak dan een ontwerp van jouw ideale klimaatbestendige tuin, gebaseerd op de afmetingen van jouw eigen buitenruimte. Dat is bijvoorbeeld een tekening, collage, moodboard of maquette. Het gaat niet om een perfect ontwerp maar om de invulling van de klimaatbestendige onderdelen en de originaliteit: wees creatief! Heb je nog wat inspiratie nodig? Op deze pagina vind je alvast twee voorbeelden. De winnaar ontvangt een tegoedbon voor een tuincentrum naar keuze ter waarde van €150! Met deze prijs kun je een start maken met het uitvoeren van jouw idee. Je hebt nog t/m 21 juni 2020 de tijd om jouw ontwerp in te sturen.

Hoe doe je mee?

  • Maak een ontwerp van jouw ideale klimaatbestendige tuin Dat is bijvoorbeeld een tekening, collage, moodboard of maquette. De inzending wordt beoordeeld op klimaatbestendigheid en originaliteit.
  • Omschrijf jouw ontwerp in maximaal 10 zinnen Tip: overtuig de jury en omschrijf zo goed mogelijk waarom jouw ideale tuin klaar is voor heftige regenval, droogte en hitte.
  • Stuur maximaal drie foto’s of een pdf-bestand van jouw ontwerp met omschrijving in Dat kan via onderstaand formulier (‘Ik doe mee met de tuinwedstrijd’). We vragen je ook om een foto van jouw huidige tuin.
  • Uiterlijk 7 juli 2020 maken we de winnaars bekend De winnaar ontvangt een tegoedbon voor een tuincentrum naar keuze ter waarde van €150! Daarnaast ontvangt de beste inzending van elke gemeente in Zeeland een mooie plant: het Zeeuws knoopje.

De jury De jury bestaat uit weerman Jos Broeke (Meteo Zeeland), hovenier Rick van Cleef (werkzaam bij IVN Natuureducatie), wethouder Chris Dekker (voorzitter van de Samenwerking Afvalwaterketen Zeeland) en gedeputeerde Anita Pijpelink (voorzitter samenwerkingsverband klimaatadaptatie).

Bij het aanklikken van onderstaande link (‘Ik doe mee met de tuinwedstrijd’) word je doorgezet naar een pagina van de Provincie Zeeland, één van de partners achter deze website en het samenwerkingsverband klimaatadaptatie. Via het webformulier kun je je aanmelden voor deelname aan deze tuinwedstrijd. Lees voor deelname eerst de wedstrijdvoorwaarden. Provincie Zeeland gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens overeenkomstig de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming en zorgt voor passende beveiliging van persoonsgegevens, in lijn met de daarvoor geldende wettelijke eisen en richtlijnen.

ZEELAND VERANDERT MEE

JOUW TUIN OOK?


image

Tuinontwerp van balkon

image

Tuinontwerp