Wat kan jij doen?

image

De aarde warmt op, de zeespiegel stijgt en we hebben vaker te maken met extreem weer. Er zijn meer plensbuien en tijdens hete zomers verdroogt de grond. Klimaatverandering heeft ook invloed op onze gezondheid.


We willen verdere opwarming voorkomen, bijvoorbeeld door energie te besparen. Tegelijkertijd kunnen we ons ook aanpassen aan het veranderende klimaat. Dan zijn de gevolgen ervan minder groot. Een goede, luchtige bodem houdt bijvooorbeeld water vast voor droge tijden. Bomen geven schaduw. Een groene tuin of straat vangt regenwater goed op en zorgt voor verkoeling. Gesloten gordijnen en dichte ramen houden overdag de warmte buiten. Genoeg drinken voorkomt oververhitting.

Het veranderende klimaat raakt alle Zeeuwen. En iedere Zeeuw kan ook iets doen! Regionale acties van de provincie, het waterschap of gemeenten, gezamenlijke initiatieven van buurtbewoners of ondernemers, het planten van een Zeeuws knoopje in de tuin: we kunnen allemaal bijdragen aan een klimaatbestendig Zeeland.


Het klimaat verandert
Zeeland verandert mee

Wat kan jij doen?

Jij kunt bijdragen aan een klimaatbestendig Zeeland. Klik op een tegel en kom erachter wat jij kunt doen. Meer informatie vind je onder andere op: huisjeboompjebeter.nl en zeelandveilig.nl.